Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-05-09@06:21:29 GMT

راه‌های مبارزه با بی‌خوابی ناشی از استرس کرونا

تاریخ انتشار: ۲۶ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۶۰۲۵۵۱

راه‌های مبارزه با بی‌خوابی ناشی از استرس کرونا

ماه هاست که درگیر بیماری کرونا هستیم و استرس ناشی از این بیماری را به خوبی تجربه کرده ایم. کم خوابی می‌تواند بر سیستم ایمنی بدن تاثیر بگذارد و خیلی زودتر ما را به کرونا مبتلا کند پس چه کنیم؟

به گزارش ایران آنلاین به نقل از هلث، خواب خوب و کافی یکی از مولفه‌های مهم سلامت جسم و روح به شمار می‌آید در حالیکه بی‌خوابی باعث بروز التهاب در بدن شده و ما را در مقابل بیماری آسیب پذیر‌تر می‌کند پس خواب اکنون یکی از مهم‌ترین گزینه‌ها برای مقابله با کروناست و نقش مستقیمی در توانایی بدن در حفظ ایمنی دارد که در کنار گزینه‌های شستن دست و حفظ فاصله اجتماعی توصیه می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


از این رو محققان برای مقابله با بی‌خوابی ناشی از استرس ناشی از کرونا راهکارهایی ارائه داده اند.
روال منظم زندگی را حفظ کنید
کرونا باعث بیکاری هزاران نفر از محیط کار شده که اکنون در خانه حضور دارند و با بحران مالی دست و پنجه نرم می‌کنند. مهم نیست که زندگی تان تا چه حد تحت تاثیر کرونا قرار گرفته است. نخست باید یاد بگیریم چطور روال زندگی مان را با شرایط کنونی وفق دهیم. اگر حتی در خانه مشغول به کار هستید هر روز بلند شده و مانند گذشته کارتان را شروع کنید. در صورت بیکاری در کارهای خانه همکاری کنید و بخشی از وظایف همسرتان در نگهداری فرزند را بر عهده بگیرید تا شرایط عادی شود.
در طول روز چرت نزنید
اگر به دلیل کرونا و قرنطینه در خانه کار می‌کنید ممکن است به راحتی به اتاق خواب و کاناپه دسترسی داشته باشید اما تلاش کنید در طول روز چرت نزنید. این چرت‌ها می‌تواند بر خواب شبانه شما تاثیر بگذارد.
ورزش کنید
در طول روز داشتن برنامه ورزشی بسیار ضروری است این ورزش علاوه بر سلامتی بدن باعث ترشح هورمون در خون شده و احساس بهتری به شما می‌دهد. در عین حال فشاری که در ورزش به اندام‌های بدن می‌آید سبب می‌شود تا حس خستگی بیشتری هنگام پایان کارهای روزانه داشته باشید و بهتر بخوابید.
اخبار پیرامونتان را مدیریت کنید
شنیدن پیاپی اخبار بد می‌تواند حال روحی شما را خراب کند. پس اخبار را مدیریت کنید. یکسره پی خبرهای فضای مجازی و رادیو و تلویزیون ننشینید زیرا میزان استرس شما با این اخبار افزایش می‌یابد. هنگام گوش دادن و یا دیدن اخبار در تلویزیون و گوشی تان هنگام خواب چای یا قهوه ننوشید زیرا این دو میزان خواب شما را در ساعات پایانی روز کاهش می‌دهد و راحت خوابیدن را دشوار می‌کند.
محدود کردن تابش نور آبی هنگام خواب
قرار گرفتن در معرض نور آبی هنگام خواب بر روند بهبود خواب شما تاثیر گذار است. با توجه به قرنطینه مردم به گوشی، کامپیوتر، ایکس باکس و… رو آورده اند. استفاده از این ابزار و قرار گرفتن در معرض تابش نور آنها می‌تواند باعث بروز کم خوابی شود. حتی تماشای تلویزیون نیز تاثیر گذار خواهد بود. در عوض فعالیت‌هایی همچون گوش دادن به یک موسیقی، خواندن کتاب قبل از خواب توصیه می‌شود.
از نوشیدن الکل خودداری کنید
استفاده از الکل مکانیسم سالمی برای مقابله با استرس و اضطراب نیست برعکس می‌تواند میزان سیستم ایمنی بدن را کاهش دهد. با نوشیدن الکل نمی‌توانید خواب راحتی را تجربه کنید پس توصیه می‌شود به دلیل ضررهای این نوشیدنی به هیچ وجه از آن استفاده نکنید.

 

آخرین اخبار مربوط به کرونا در ایران و جهان را اینجا بخوانید

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۰۲۵۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علائم خاموش استرس را بدانید

ایتنا - به گفته کارشناسان، علائم خاموش استرس را می‌توان به راحتی نادیده گرفت، اما تشخیص آنها برای حافظت از سلامت روان مهم است.
علائم قابل مشاهده استرس نسبتاً واضح است - تحریک پذیری، عصبانیت، بی‌حوصلگی، تنش عضلانی.

به گزارش ایتنا، دکتر عاصم شاه، مدیر جامعه روانپزشکی در کالج پزشکی بیلور در هیوستون، در یک بیانیه خبری گفت: «شاید نتوانید علایم را برای مدت طولانی پنهان کنید. اما خانواده، دوستان و همکاران بلافاصله متوجه آن خواهند شد. این درحالیست که علائم خاموش استرس ممکن است ماه‌ها طول بکشد تا قابل توجه باشد. اگر منزوی و تنها باشید، هیچ کس به جز شما متوجه آن نمی‌شود.»

در حالی که برخی از استرس‌ها در زندگی طبیعی است، نظارت بر علائم خاموش آن مهم است. شاه گفت که اگر آنها در طول زمان بدتر شوند یا شروع به تداخل در زندگی روزمره کنند، ممکن است نشانه‌ای باشد که به کمک یک متخصص بهداشت روان نیاز دارید.

عاصم  شاه افزود:« علائم خاموش استرس می‌تواند زمانی باشد که افراد علاقه خود را به زندگی از دست بدهند. آنها از انجام کارهایی که زمانی از آنها لذت می‌ردند دست بر می‌دارند. آنها مضطرب، عصبی یا ترسیده‌اند و از کارهایی که قبلاً انجام می‌دادند اجتناب می‌کنند، زیرا تحت فشار قرار می‌گیرند.»

سایر علائم استرس خاموش شامل کاهش یا افزایش وزن، کندن عمدی موها یا جویدن ناخن است. برای مدیریت استرس، شاه توصیه می‌کند ابتدا با فعالیت بدنی و تکنیک‌های تمدد اعصاب شروع کنید.

عاصم شاه گفت: «می‌توانید مدیتیشن، تمرینات تنفس عمیق را امتحان کنید یا زمان با کیفیتی را با خانواده و دوستان بگذرانید. برای فعالیت بدنی، پیاده روی کنید، ورزشی که دوست دارید انجام دهید یا در یوگا یا تای‌چی شرکت کنید.»
 

دیگر خبرها

  • جمع‌آوری واکسن‌ کرونای شرکت آسترازنکا در سطح جهان
  • آجیل، سپر ایمنی روان در برابر افسردگی
  • واکسن‌های آسترازنکا از سراسر جهان جمع‌آوری می‌شوند
  • کسانی که واکسن آسترازنکا تزریق کرده‌اند بخوانند | این واکسن کرونا خونمان را لخته کرده است؟
  • واکسن های کرونا آسترازنکا از بازار جهانی جمع شد
  • واکسنی که ویروس‌های ظهور نکرده کرونا را از بین می برد!
  • با مشکلات ناشی از افکار منفی آشنا شوید
  • چه عواملی در محیط کار استرس‌زا است؟
  • علائم خاموش استرس را بدانید
  • ۱۰ دلیل برای بی خوابی در زنان | یک زن چقدر به خواب نیاز دارد؟