Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-08@18:28:32 GMT

دلایل بی‌خوابی در کودکان

تاریخ انتشار: ۱۷ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۶۹۹۱۱۰

دلایل بی‌خوابی در کودکان

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از آفتاب یزد،  زمان خواب می‌تواند برای کودک اوقات شیرینی باشد و از طرفی هم ممکن است جدایی از اعضای خانواده، هراس و نگرانی زیادی را برای او به همراه داشته باشد.یکی ازنگرانی‌های والدین مشکلات خواب فرزندشان است، چرا که خواب و استراحت ناکافی تاثیرات نامطلوبی دررشد کودک دارد.با توجه به اهمیت موضوع دراینباره با خانم عاطفه کیانی‌نژاد، کارشناس ارشد روان‌شناسی بالینی گفت و گوکرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی دراینباره می‌گوید: نیاز به خواب در انسان‌ها در سنین مختلف، متفاوت است، به‌ عنوان مثال یک کودک دوازده ساله به طورمتوسط به نه ساعت خواب و یک کودک چهارساله به یازده ساعت خواب احتیاج دارد، البته این مسئله حتی بین کودکانی که در یک سن قرار دارند ، متفاوت است.

کیانی‌نژاد ادامه داد: خواب برای کودک همانند تغذیه ضروری است، بسیاری از کودکان برای خوابیدن مشکل دارند و به موقع نمی‌خوابند، در کودکان معمولا بی‌خوابی اوایل شب اتفاق می‌افتد و به اصطلاح به آن "بی‌خوابی شبانه" گفته می‌شود.

این کارشناس ارشد روان‌شناسی بالینی خاطرنشان کرد : کودکی که شب‌ به راحتی و در حد کافی بخوابد، روز بعد به موقع از خواب بیدار می‌شود و اگر به حد کافی نخوابد، صبح روز بعد به علت کافی نبودن مقدار خواب ، بهانه‌گیر و کج‌رفتار می‌شود و کمتر شاد به نظرمی‌رسد و انرژی کمتری برای بازی دارد. در بچه‌های بزرگتر نخوابیدن در حد نیاز، آنها را خسته و حساس می‌کند در نتیجه نمی‌توانند بر روی درس تمرکز کنند.

وی با بیان این نکته که " عواملی که سبب دیر به خواب رفتن در کودکان می‌شود ممکن است دلایل متعددی داشته باشد"، عنوان کرد :

در خواباندن کودک ،والدین نقش مهمی‌دارند زیرا برخی از کودکان تا وقتی که یکی از والدین خصوصا مادر در کنارشان نباشد ، نمی‌خوابند.

کیانی‌نژاد اظهار کرد : وقتی کودک برای خوابیدن مشکل دارد، والدین فاکتورهایی را باید مد نظر قرار دهند که برخی از آنها عبارتند از اینکه آیا ساعت مشخص برای رفتن کودک به تختخواب وجود دارد؟ آیا کودک در تخت خود احساس خوبی دارد ،آیا بچه‌های متعدد در یک اتاق می‌خوابند و همدیگر را بیدار نگه می‌دارند؟

آیا کودک شما در طول روز مسائلی داشته که فکرش را به طور مداوم مشغول می‌دارد و وی را هیجان‌زده می‌کند و باعث ایجاد بی خواب می‌شود؟

این کارشناس ارشد روان‌شناسی بالینی اضافه کرد :

با توجه به این نکته که دلایل متفاوتی می‌تواند باعث نرفتن به موقع کودک به تختخواب شود لذا برخی دیگر از فاکتورهایی که والدین برای بر طرف کردن مشکل بی خوابی کودک باید به آن توجه کنند عبارتند از اینکه آیا ممکن است سر و صدا زیاد باشد و مانع خواب کودک شود؟ آیا میهمان آمده و کودک تمایل دارد ترجیحا بیدار بماند؟ آیا کودک در اتاق وقتی تنها است احساس ترس می‌کند؟

وی اظهار کرد : واقعیت این است که برای راحت خوابیدن کودک در شب راه حل‌ها و توصیه‌های گوناگونی وجود دارد که برخی از آنها عبارتند از اینکه برای کودک زمان خواب را با مشورت خودش تعیین کنید و وقتی به زمان خواب وی نزدیک است باید به کودک فرا رسیدن زمان خواب را یادآوری کنید، آنها به برخورد قاطع شما و یک قرار ثابت برای خواب نیاز دارند ودیگر اینکه سعی کنید «برو به اتاق خوابت» مثل یک عمل تنبیهی به نظر نرسد و به جای آن می‌توانید به کودک بگویید که «لازم نیست بخوابی بلکه باید در تخت خودت استراحت کنی»، وقتی جنبه اجبار برای خواب از بین برود احساس آرامش و خواب خود به خود به وجود می‌آید.

کیانی‌نژاد افزود : تشویق کودک با صحبت و با عمل برای خوابیدن ، به این صورت که هر شب به وقت شناسی و در رختخواب رفتن وی جایزه بدهید. جایزه می‌تواند یک خوراکی ویژه قبل از خواب مثل یک لیوان شیر یا خوراکی که کودک دوست دارد باشد و یا به‌عنوان تشویق یک لباس خواب نو و قشنگ به او هدیه بدهید و دیگر اینکه می‌توانید قبل از خواب با یک عمل مطبوع مانند قصه گفتن و یا گوش کردن به نوار قصه و یا لالایی روزش را به پایان برسانید همین طور حمام کردن و ماساژ قبل از خواب و یا تکان دادن کودکان کوچکتر به آرامی، برای راحت خوابیدن کودک مفید خواهد بود.

این کارشناس ارشد روان‌شناسی بالینی توصیه کرد : والدین سعی کنند هنگام خواب، کودک لباس خواب راحتی بپوشد و اتاق خواب کودک تهویه خوبی داشته باشد و لحاف‌های سنگین بر رویش نیندازید و نکته دیگر اینکه فعالیت‌های بدنی کودک مانند: بازی کردن در پارک، برنامه‌های ورزشی و... را در طول روز افزایش دهید. البته باید این بازی‌ها تا غروب ادامه داشته باشد و به تدریج فعالیت کودک را از زمان غروب به بعد کاهش داده و به جای آن فعالیت‌هایی مانند مطالعه کردن و شنیدن قصه و یا تماشای تلویزیون را باید جایگزین کرد و قبل از خواب از انجام بازی‌های هیجان‌انگیز مانند بازی‌های کامپیوتری یا فیلم‌های هیجان‌انگیز خودداری شود تا کودک بتواند خواب راحتی داشته باشد .

وی در پایان گفت : اگر کودک در شب سخت به خواب می‌رود ،در طول روز به او اجازه خوابیدن را ندهید و به خاطر داشته باشید مصرف شبانه برخی از مواد غذایی مانندچای و یا نوشابه، خواب کودک را کاهش می‌دهد دیگر اینکه توصیه می‌شود اگر کودک از خوابیدن در اتاق خوابش هراس دارد مهم است که والدین ترس او را جدی گرفته، کودک را آرام کنند و با یکدیگر به علت ترس پی ببرید.والدین باید این فرصت را به کودک بدهند که در مورد مشکل احتمالی و هیجانات یا چیزهای جالبی که در روز برایش اتفاق افتاده با شما صحبت کند، حتی کودک می‌تواند وقتی در تخت خود دراز کشیده از زبان خودش داستانی برای شما بگویید و در مورد این داستان با او صحبت کنید ،این مسئله کمک می‌کند که کودک با آرامش بیشتری بخوابد.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: خواب کودکان بی خوابی خواب کافی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۶۹۹۱۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سهم افزایش قیمت ارز در نرخ تورم چقدر است؟ / دلایل اصلی رشد تورم در اقتصاد ایران چیست؟

به گزارش قدس آنلاین، موسسه مطالعات و پژوهش‌های بازرگانی، وابسته به وزارت صنعت، معدن و تجارت، در گزارشی تحت عنوان «سهم عوامل کلیدی موثر بر تورم و نهادهای متولی» عوامل اصلی ایجاد تورم و سهم هر یک از آن‌ها و سهم نهادهای مختلف در ایجاد و کنترل تورم را بررسی کرده است.

بر اساس این گزارش، بررسی روند تاریخی طی دهه‌های اخیر نشان می‌دهد سه عامل اصلی ایجاد تورم در اقتصاد ایران شامل رشد نقدینگی، نرخ ارز و تولید ناخالص داخلی است؛ به‌طوری‌که هر ۱۰ درصد افزایش نقدینگی، نرخ ارز و تولید ناخالص داخلی به ترتیب ۵، ۴ و منفی پنج درصد تورم ایجاد خواهد کرد. بنابراین از متوسط تورم ۲۷.۱ درصدی در دوره ۱۴۰۲ - ۱۳۹۲، حدود ۵۵ درصد آن ناشی از نقدینگی و ۳۵ درصد آن ناشی از نرخ ارز بوده و دلایل اصلی تورم در اقتصاد ایران را باید در رشد نقدینگی و رشد نرخ ارز جستجو کرد.

همچنین تحلیل روند تورم و زیرگروه‌های آن طی دوره ۱۴۰۲-۱۳۹۲ نشان می‌دهد که از متوسط تورم ۲۷.۱ درصدی طی این دوره، گروه «خوراکی‌ها» ۱۰.۹ واحد درصد، «مسکن» ۶.۴ واحد درصد و «حمل و نقل» ۲.۵ واحد درصد از تورم (مجموعاً ۲۰ واحد درصد) را به خود اختصاص داده‌اند. بنابراین سه گروه خوراکی‌ها، مسکن و حمل و نقل، سهم حدود ۷۳.۴ درصدی از تورم کل این دوره را دارند.

بررسی سهم زیرگروه‌های اصلی از تورم کل سال ۱۴۰۲ نیز نشان می‌دهد گروه خوراکی‌ها و آشامیدنی‌ها سهم ۱۳.۹ واحد درصد از تورم ۴۰.۷ درصدی را به خود اختصاص داده‌اند. در میان اقلام خوراکی‌ها و آشامیدنی‌ها میوه و خشکبار با سهم ۱.۸ واحد درصدی و گوشت قرمز و سفید و فرآورده‌های آن با سهم ۶ واحد درصدی بیشترین سهم را در تورم این گروه داشته اند. در رتبه های بعدی گروه‌های «مسکن، آب، برق، گاز و سایر سوخت‌ها» و «حمل و نقل» به ترتیب با سهم ۱۲.۹ و ۳.۵ واحد درصدی از تورم ۴۰.۷ درصدی قرار دارند. در مجموع سه زیرگروه «خوراکی‌ها»، «مسکن» و «حمل و نقل» در سال ۱۴۰۲ سهم ۲۹.۲ واحد درصدی از تورم ۴۰.۷ درصدی را به خود اختصاص داده‌اند؛ بنابراین حدود ۷۱.۷ درصد از تورم سال ۱۴۰۲ مربوط به این سه گروه بوده است.

سهم ۳۹ درصدی وزارت جهاد در تورم

در بخش دیگری از این گزارش به سهم وزارتخانه‌های مختلف در تورم پرداخته شده است. در دوره ۱۴۰۲ - ۱۳۹۲ بیشترین تورم مرتبط با سه گروه خوراکی‌ها، مسکن و حمل و نقل بوده که عمدتا مرتبط با وزارتخانه‌های جهاد کشاورزی و راه و شهرسازی هستند. بر این اساس طی دوره ۱۴۰۲ - ۱۳۹۲ از تورم ۱۰۰ درصدی به طور متوسط وزارت جهاد کشاورزی سهم ۳۹ درصدی، وزارت راه و شهرسازی سهم ۳۳ درصدی و وزارت صمت سهم ۱۸ درصدی را از تورم کل به خود اختصاص داده‌اند.

از طرف دیگر عوامل موثر بر اقتصاد ایران شامل نقدینگی و نرخ ارز بوده که عمدتاً در حیطه وظایف بانک مرکزی و وزارت امور اقتصادی و دارایی قرار دارند. این دو متغیر دارای سهم مسلط حدود ۹۰ درصدی از تورم در اقتصاد ایران هستند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • دلیل اصلی پرخاشگری در کودکان چیست؟
  • شیر نخوردن نوزاد؛ بررسی 0 تا  100 دلایل + راهکار
  • جراحی زیر نور ماه، خواب در تابوت و تاراجِ شأن انسان/اینجا رفح است
  • سهم افزایش قیمت ارز در نرخ تورم چقدر است؟ / دلایل اصلی رشد تورم در اقتصاد ایران چیست؟
  • کتاب‌های این روزها باب میل کودکان است؟
  • «کودکان اُتیسمی» روی مرز باریک مرگ و زندگی
  • جنین‌هایی که از شکم‌ مادرشان در اینستاگرام کار می‌کنند
  • ۱۰ دلیل برای بی خوابی در زنان | یک زن چقدر به خواب نیاز دارد؟
  •  تلاش برای شاد کردن کودکان غزه
  • اختلال اوتیسم؛ نشانه‌ها، علل و راه‌های درمان آن