Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، خسرو صادق نیت رئیس بیمارستان امام خمینی و رئیس انجمن علمی خواب در حاشیه نشست خبری که به مناسبت روز جهانی خواب با موضوع آشنایی آحاد جامعه با ابعاد مختلف بیماری‌های خواب در بیمارستان امام خمینی (ره) برگزار شد؛ در جمع خبرنگاران اظهار کرد: ابتلا به بیماری خواب در اقشار مختلف کشور شیوع بسیار بالایی دارد، این بیماری در افراد به دلایل مختلف ایجاد می‌شود برای مثال در آقایان مشکلات تنفسی حین خواب شیوع بیشتری دارد و باعث اختلالات خواب می‌شود که با نشانه خروپف نمود پیدا می‌کند؛ بنابر آمارهای ارائه شده حدود ۲۴ درصد از آقایان از بیماری‌های تنفسی حین خواب رنج می‌برند و حدود ۳۰ درصد از زنان به مشکل بی‌خوابی مبتلا  و حدود ۱۰ از آنها با مشکل بی‌خوابی مزمن مواجه هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چه کسانی با مشکلات خواب مواجه می‌شوند؟ وی با تاکید بر شایع بودن بیماری‌های خواب در جوامع بشری افزود: بنا بر آمارهای جهانی حدود ۶۰ درصد از کسانی که در شغل خود شیفت کاری دارند با مشکلات خواب مواجه می‌شوند پس با توجه به شرایط شغلی شرایط جنسی و سن و سال ممکن است مشکل خواب در افراد وجود داشته باشد؛ به طور کلی در علم خواب بیش از ۸۰ نوع بیماری طبقه بندی شده وجود دارد که برخی از آنها را فرد متوجه می‌شود و برخی از آنها به دلیل خواب و هوشیار نبودن فرد مدت‌ها باقی می‌ماند.
صادق نیت ادامه داد: برخی از بیماری‌های خاص تنها با انجام تست خواب و معاینه، تشخیص داده می‌شود؛ اما در برخی دیگر از بیماری‌ها فرد در هنگام خواب هوشیار است یا اطرافیان در تشخیص بیماری خواب کمک می‌کند. تشخیص درست و به موقع از معضلات درمان بی‌خوابی رئیس انجمن علمی پزشکی خواب گفت: یکی از معضلات جدی ما در بیماری‌های خواب تشخیص درست و به موقع این اختلال است؛ آمار‌ها نشان می‌دهد در کشور‌های پیشرفته حدود ۸۰ درصد از این بیماری‌ها خوب تشخیص داده نمی‌شود.   رئیس بیمارستان امام خمینی بیان کرد: درمان‌های اختلال خواب با توجه به علت ایجاد اختلال متفاوت است برای مثال در مشکلات تنفسی که اغلب‌ با خر و پف یا قطع نفس نمود پیدا می‌کند، شاهد خواب‌آلودگی، چاقی، کسالت، فشار خون بالا، دیابت، سکته‌های قلبی و مغزی، بروز تصادفات‌ هستیم که در بسیاری از موارد دارو‌ها موثر نیست و نیاز به استفاده از ابزار‌ها یا عمل جراحی دارد.   صادق نیت با تاکید بر اهمیت رعایت بهداشت خواب و تاثیر آن بر بهبود خواب افراد،گفت: به طور کلی چهار نوع بی‌خوابی وجود دارد، بی خوابی در شروع خواب  وزمانی ایجاد می‌شود که فرد به بیش از ۳۰ دقیقه در رختخواب باشد، اما نتواند بخوابد؛  نوع دوم اختلال در تداوم خواب یعنی فرد در طول شب به طور مکرر از خواب بیدار می‌شود؛  در نوع سوم فرد زودتر از موعد‌ی که برای خود در نظر گرفته بیدار می‌شود و در این نوع چهارم از بی خوابی فرد بعد از بیدار شدن هوشیار و سرحال نیست.   وی بیان کرد: هر یک از بی خوابی‌ها دلایل متفاوتی دارد برای مثال استرس‌های شغلی اغلب مشکلات پیش از خواب را به وجود می‌آورد یا افسردگی باعث زود بیدار شدن فرد می‌شود، مشکلات جسمی مانند ابتلا به دیابت، پروستات حجیم یا محیط خواب ناسالم اغلب باعث اختلال در تداوم خواب می‌شود و دسته چهارم یعنی عدم هوشیاری بعد از بیدار شدن ناشی از مشکلات تنفسی و حرکتی است.   انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار سلامت اخبار پزشکی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۹۲۴۷۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چگونه آلزایمر را درمان کنیم؟

آفتاب‌‌نیوز :

آلزایمر را جدی بگیریم آلزایمر عامل اصلی بروز بیماری جنون (ِDementia) در میانسالی و کهنسالی می‌باشد که بیش از ۲۰ میلیون نفر را در دنیا درگیر کرده است.

آلزایمر هزینه‌های مالی و اجتماعی زیادی با خود به همراه دارد. شاخص اصلی این بیماری، عدم توانایی وظایف روزانه، اختلال حواس و قدرت تشخیص فرد مبتلا می‌باشد.

در بیمار مبتلا به آلزایمر، غیر از موضوع فراموشی امور روزمره، تحریک پذیری غیر عادی و مشکل کم خوابی و بی خوابی هم اتفاق می‌افتد.

در صورت عدم کنترل بیماری آلزایمر، پیشروی آن منجر به اختلال در جریان فیزیولوژیک بدن فرد مبتلا گردیده و نهایتا منجر به جنون و در شرایط خیلی پیشرفته موجب مرگ بیمار می‌شود.

آنزیم استیل کولین استراز به عنوان یکی از عوامل مهم دخیل در ایجاد و پیشروی این بیماری می‌باشد.

گیاه داروئی ملیس در کنترل و درمان آلزایمر ملیس گیاه دارویـی اسـت کـه بـه عنوان آرام بخش، ضد اسپاسـم، ضـد بـاکتری، ضـدویروس مطرح میباشد ودردرمان اختلالات گوارشی با منشأ عصبی و اضطراب مؤثر اسـت.

در مطالعه ای، عـصاره هیـدروالکلی آن دارای اثر آرامـبخش و فعالیـت ضـد درد محیطـی بـوده و باعث تحریک و تقویت خواب شـده اسـت.

ملیس با تأثیر بر روی پروسـتاگلاندین E۲ از بیوسـنتز آن جلوگیری نموده و در نتیجه درکاهش درد‌های قاعدگی مؤثر بوده و همچنین باعث باز شدن عروق می‌گردد و بـه خروج خون از داخل عروق رحمی کمک مـی نمایـد.

ملیس بــا تــأثیر بــر روی عــضلات از اسپاســم آنهــا جلوگیری نموده و به این ترتیـب بـا کـاهش درد عـضلانی میتواند در کاهش درد‌های قاعدگی مفید واقع شود.

در یک مطالعه بالینی انجام شده توسط تیم محققان پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی بر روی ۴۲ بیمار مبتلا به آلزایمر خفیف تا متوسط که در سنین بین ۶۵-۸۰ سال بودند و میزان فعالیت‌های شناختی بالاتر از ۱۲ و میزان ابتلا به آلزایمر (ADAS-cog) کمتر از ۲ داشته اند، عصاره گیاه ملیس تجویز و به دسته‌ای دیگر دارونما داده شد.

شاخص‌های فراموشی، فعالیت‌های شناختی و عوارض جانبی مورد پایش قرار گرفتند و پس از چهار ماه از انجام مطالعه نتیجه به شکل قابل توجه و معنا داری بیان می‌کرد در افرادی که از عصاره ملیس استفاده کرده اند نسبت به افرادی که دارونما مصرف نموده اند میزان آلزایمر خفیف تا متوسط به خوبی کنترل شده است و همچنین عارضه اضطراب و تحریک پذیری به شکل محسوسی نسبت به دسته دوم که دارونما مصرف نموده اند، کاهش داشته است.

ملیس دارای آثار آرامبخش و ضد اسپاسم است. عصاره هیدروالکلی آن دارای اثر آرامبخش و فعالیت ضد درد محیطی بوده، همچنین بعد از مصرف دوز تحت خواب و دوز خواب پنتوباربیتال باعث تحریک و تقویت خواب در حیوان می‌شود. ملیتروپیک داروی گیاهی تهیه شده از عصاره گیاه ملیس است که مناسب کنترل و درمان بیماری آلزایمر می‌باشد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • با این 8 روش بدن‌تان را پاکسازی کنید
  • شیر نخوردن نوزاد؛ بررسی 0 تا  100 دلایل + راهکار
  • جراحی زیر نور ماه، خواب در تابوت و تاراجِ شأن انسان/اینجا رفح است
  • ۷ عاملی که که علائم بیماری پارکینسون را بدتر می‌کنند
  • چگونه آلزایمر را درمان کنیم؟
  • «کودکان اُتیسمی» روی مرز باریک مرگ و زندگی
  • ۱۰ دلیل برای بی خوابی در زنان | یک زن چقدر به خواب نیاز دارد؟
  • برگزاری ماراتون اوتیسم در شهر اصفهان / «اوتیسم کمتر بودن نیست، تفاوت است»
  • برگزاری ماراتن اوتیسم در شهر اصفهان / «اوتیسم کمتر بودن نیست، تفاوت است»
  • برگزاری مارتن اوتیسم در شهر اصفهان / «اوتیسم کمتر بودن نیست، تفاوت است»